mandag den 13. september 2010

Søndag den 12 September

Vi startede dagen med at vi havde sovet dejligt en i en rigtig seng hos Anette og Harold som er min fars Grand kusine.

Om morgenen fik vi vafler og Bacon samt Scrablet æg.

Efter vi havde spist kørte vi ind til byen Mandan

I kan se et billede af stedet her.

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=da&geocode=&q=Heritage+Center+n%C3%A6r+mandan&sll=46.788307,-100.808487&sspn=0.532207,0.883026&ie=UTF8&hq=Heritage+Center&hnear=Mandan,+Morton,+North+Dakota&ll=46.819895,-100.781053&spn=0.001,0.001725&z=19&layer=c&cbll=46.819895,-100.781183&panoid=SNrrl4moDWkmvQpoGxz_6A&cbp=12,183.14,,0,9.48

Vi blev spurgt om vi kendte til Lewis og Clark. Teddy og jeg svarede i kor. "ja fra supermand" Nej det er de der "opdagede" North Dakota. de rejste sammen med en indianer kvinde der hed Sacagawea som man kan se en statue af på det link ovenover.

Da vi gik ind på museet sad der en yndig sød pige som tog hjertlig imod os. Vi fik fortalt hvordan man skulle se stedet fra Dinosauerne til nutiden. Så sagde vi sådan lidt stille. "hvad med når vi skal betale. Det betaler North Dakota staten for jeres interesse i museet... OK et museum som er gratis... Det har jeg aldrig oplevet før.

Selve musset var meget godt. Flotte figuerer og god tekst. Vi så en Kiste hvor der stod en engelsk tekst til. "some scandinavian people seeked hapiness in the new country" og på kisten stod der. "Ole Olsen Billund. Malet Aar 1861" Det var lidt skægt at der stod en dansk kiste.

Efter Museet tog vi afsted for at se byen Mandan. Klokken var ved at være mange så vi skulle finde et sted vi kunne spise. Vi fandt en ja jeg vil nærmest kalde det en bar da de havde sport i fjernsynet og mange øl. Men man kunne også få god mad. Nu er der bare det at vandet her ovre kommer de klor i. Så alt vand smager SINDSYG meget af klor. Det kan vi danskere sku ikke drikke med det vand vi har her hjemme.

Nå men så skulle vi købe ind til aftensmad. Vi tog ind i et supermarket som har åbent 24 timer i døgnet. Nej jeg snakker ikke om en 7 eleven. Men på størelse med en stor føtex. Det er lidt vildt. vi købte også Ben and Jerry is. WOW 26 Kroner for en stor is. Det er nederen at vi som dansker skal betale over 50 kroner for samme is.

Da vi havde provianteret og ledt i alle afkroge efter Danskvand (Vand med brus. Jeg er godt klar over at det er UMULIGT at finde importeret vand fra Danmark i dette land) tog vi afsted for at se en sø som staten havde lige lavet. Der var kommet så meget sne sidste år at søen var blevet lavet 2 år for tidligt.

Da vi kom hjem til Anette og Harold hyggede vi os og fortalte mærkelige historier. Vi spiste dejligt marineret kylling og... Jeg kan ikke huske hvad det andet kød hedder men jeg mener at det var Ribs.

Godnat. Det har været en lang og lærrig dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar